“För oss är kvalitén viktigast, vi är självkritiska och vill att allting ska hålla en hög standard.”

Vallentuna stenugnsbageri är ett familjeägt företag som är beläget i Vallentuna Centrum. Butiken i bageriet har funnits sedan 2009 och har utvecklats från att vara en liten butik med enbart försäljning över disk till ett bageri med lunch- och fikaservering. Vi har idag sammanlagt 70 sittplatser (35 under vinterhalvåret när vi inte har vår uteservering). Vi serverar lunch, espressobaserat kaffe, olika bakverk och choklad.

Alla bröd och nästan all fika innehåller surdeg. Vad är då en surdeg?

Surdeg är en deg som innehåller levande jästkultur och mjölksyrabakterier och som används som jäsämne i degen när du bakar. Surdegen gör brödet nyttigare  då den gör så vår kropp bättre kan ta upp och öka upptaget av mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn. Förutom den fantastiska smaken surdegen bidrar med, gör den även att brödet håller sig färskt och saftigt längre.

"Nyttigare, färskare och saftigare"

Surdegskulturen vi jobbar med här på Vallentuna Stenugnsbageri skapades sommaren 1997. Den har följt Mattias Mårtensson & Olof Jönsson genom hela deras karriärer och används nu i deras bagerier.

Vad är så speciellt med stenugnsbakning?

Brödet får godare skorpa och blir saftigare. Surdegsbröden får dessutom en fantastisk färgskiftning.